Vilken typ av larmlösning som passar dig bäst beror på vad du vill skydda och vilken grad av säkerhet du behöver. Nedan kan du läsa mer om de vanligaste larmlösningarna.

1. Lokal larmlösning

En del personer väljer att installera en lokal larmlösning som inte ringer ut någonstans. Om larmet utlöses ringer sirenen vilket leder till att inkräktaren förmodligen försvinner från platsen. Detta är ett billigt alternativ som du kan uppgradera vid ett senare tillfälle. Oftast är det dock billigare att köpa ett mer välutrustat larmpaket redan från början.

2. Larmlösning med kamera som kan ringa upp dig själv och utvalda personer

Denna typ av larm låter dig välja flera nummer som rings upp, exempelvis grannar och familjemedlemmar, när ett larm utlöses. Samtidigt registreras en bildverifiering via den medföljande appen Visonic Alert. Det är endast du som äger larmet som kan logga in på appen om du inte väljer att dela med dig av inloggningsuppgifterna. I appen kan du direkt se vad som utlöst larmet. Detta är ett prisvärt alternativ som ger dig stor kontroll.

3. Uppringande larmlösning till larmcentral

Larmcentralen ser skillnad på alla utringande larm och meddelar dig vid eventuella larm, exempelvis brandlarm, inbrottslarm, trygghetslarm, driftlarm och fellarm. Fördelen med denna lösning är att larmcentralen alltid finns tillgänglig och bildverifierar samt sätter in åtgärd efter behov. Det här är en bekymmersfri lösning. Dessutom ingår pollning/linjekontroll. Det innebär att en provuppringning genomförs mellan ditt inbrottslarm och larmcentralen. Hur ofta detta sker beror på vilken larmklass ditt larm styrs av.

4. Uppringande larmlösning med väktartjänst

Du kommer alltid att få en åtgärd på ditt larm dygnet runt, året om. Om du inte svarar på uppringning åker väktare ut för att undersöka på plats. Detta är oftast en dyr lösning. Om du bor avskilt eller ofta är bortrest kan det vara ett bra alternativ.
Kontakta oss på [email protected] eller på telefon 010-130 20 20 för närmare prisuppgift för din region.