Visonic tillverkar trådlösa säkerhetsprodukter av hög kvalitet.

Vad gör Visonic?

Visonic är en internationell utvecklare och tillverkare av högkvalitativa elektroniska säkerhetssystem och komponenter. Företagets dedicerar sitt utvecklande av produkter till att förbättra människors levnadssätt genom att öka deras känsla av trygghet.

Larmkomponenter från Visonic har en lång räckvidd och kopplas enkelt ihop med varandra. Batterierna har en lång livslängd vilket resulterar i både ett säkert och miljövänligt larmsystem.

Visonics lättanvända och innovativa säkerhetssystem underlättar vardagen och är viktiga delar i det dagliga familjelivet för människor i alla åldrar.

Genom att larmen erbjuder realtidsanslutning mellan familjer, hem, egendom och larmcentraler kan du fortsätta ditt dagliga liv samtidigt som de människor och saker du bryr dig mest om är säkra och välskyddade.

Konstant utveckling

Drivna av Visonics engagemang att alltid vara ledande i utvecklingen av säkerhetsteknik så satsas det mycket tid och resurser på forskning och utveckling. Genom massor av genombrott så har det de senaste året resulterat i 90 registrerade patent och ytterligare 40 patentansökningar som för närvarande undersöks.

Visonics produkter är konstruerade, utvecklade och tillverkade i enlighet med högsta kvalitet och tillverkas enligt ISO 9001, vilket är ett certifieringssystem för kvalitet.

På Visonics hemsida kan du se videos som visar hur deras produkter och mjukvara fungerar. Att installera och använda deras produkter är väldigt smidigt!

Företagets historia

Visonic grundades år 1973 av Moshe och Yaacov Kotlicki. År 2004 blev företaget ett publikt företag då det introducerades och blev listat på London Stock Exchange (Main List) (LSE), samt senare även på Tel Aviv Stock Exchange (TASE) år 2006.

Visonic blev 2011 uppköpt av Säkerhetsleverantören Tyco Security Products och drivs numera som ett privat bolag.

Visonics marknad

Visonic som idag är en del av företaget Tyco, har sitt huvudkontor i Tel Aviv, Israel. Tillverkningen av produkterna sker i en 10 000 kvadratmeter stor produktionsanläggning i Kiryat Gat, Israel. 

Försäljningen av t.ex. hemlarm som Powermaster 10 och 33 samt andra säkerhetsprodukter sker genom ett stort nätverk av dotterbolag, distributörer och säljare i över 100 olika länder i kontinenter som Nord- och Sydamerika, Europa, Afrika, Asien och Stillahavsregionen.